logare  |  registrare

Banca Europeană de investitii

Banca Europeană de investitiizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic�, 20 martie 2011
banca europeana de investitii
34.29 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 112
Descriere

Banca Europeană de investitii(BEI)


Banca Europeană de investitii este instituţia financiară a Uniunii Europene şi a fost stabilită în condiţiile Tratatului de la Roma. Are sediul în Luxembourg.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a fost înfiinţată prin Tratatul de la Roma, fiind un institut de finanţare al Uniunii Europene. Prin promovarea unei dezvoltări echilibrate a întregului spaţiu comunitar BEI contribuie la coeziunea economică, socială şi teritorială a UE.

BEI, ai cărui acţionari sunt cele 27 de state membre ale UE, este condusă de Consiliul Guvernatorilor, alcătuit din cei 27 de miniştri de finanţe. BEI are personalitate juridică şi autonomie financiară, având rolul de a prelua finanţarea pe termen lung a unor proiecte concrete, a căror viabilitate economică tehnică, ecologică şi financiară este garantată. Resursele necesare pentru acordarea împrumuturilor provin în mare parte din obligaţiuni plasate pe pieţele de capital; BEI dispune însă şi de resurse proprii. În perioada 1994-1999 activităţile BEI s-au axat în mare parte pe următoarele sectoare: transporturi, telecomunicaţii, energie, apă, învăţământ.

...

vezi continuarea...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net