logare  |  registrare

Noutati

YouTube a început să redea în mod implicit video-urile în HTML5

30 Ianuarie 2015

YouTube a mai dat încă o lovitură tehnologiei Flash. Acum, toate videoclipurile sunt afișate implicit în formatul HTML5. Acest lucru este valabil pentru toate browserele moderne, actualizate la cea mai recentă versiune, cum ar fi Chrome, Firefox, Internet Explorer 11 și Safari 8.

 

YouTube a început să suporte HTML5 în anul 2010. Atunci suportul a fost experimental. De-a lungul timpului, standardul "s-a maturizat”, iar suportul pentru acesta a început să apară în tot mai multe browsere. Tot în browsere au început să apară și noi componente HTML5, de exemplu, suportul pentru tehnologia Adaptive Bitrate, care setează calitatea clipului redat, în funcţie de viteza conexiunii de internet, eliberînd astfel volumul de trafic. Apropo, tehnologia dată este responsabilă și de transmiterea video-ului de pe YouTube pe Chromecast, și consolele de jocuri Xbox și PS4.

 

O altă funcție a HTML5 este Encrypted Media Extensions. Aceasta permite utilizarea unui și aceluiasi player video pe platforme diferite. Unul din inginerii YouTube, Richard Leider, explică: "În combinatie cu Common Encryption noi putem oferi suport pentru o varietate de tehnologii și proteja conținutul pe diverse platforme, prin intermediul unui singur set de elemente care face redarea mai rapidă și mai lină”.

 

Trecerea la HTML5, de asemenea, va permite YouTube-ului să utilzeze codecul VP9 de la Google. Datorită acestui fapt, redarea începe cu 15-80% mai rapid decît înainte, iar volumul de trafic poate fi mai mic cu 35%.


Sursa: ITMOLDOVA COM

Înapoi
Accesati Zakusi.net