logare  |  registrare

Noutati

Noutati de la categorie Stiinta

Au apărut specificațiile brățării inteligente HTC Petra

13 Februarie 2015

Informații despre faptul că HTC dezvoltă un gadget portabil apar regulat deja o perioadă lungă de timp. Se preconiza că producătorul taiwanez va aduce un dispozitiv la MWC 2014, dar acest lucru nu s-a întîmplat. În luna ianuarie 2015, iar au apărut date despre prezentarea, în luna martie, a unui ceas inteligent, dar, după cum rezultă din scurgerile de date, este vorba despre o brățară fitness HTC și nu despre un ceas inteligent.   Potrivit unor noi informații,... Mai Mult »

Bateria din noua generație de Asus ZenWatch va oferi o autonomie de 7 zile

30 Ianuarie 2015

Autonomia bateriei este unul dintre parametri la care producătorii de ceasuri inteligente acordă o atenție sporită, chiar dacă toate dispozitivele de pe piață pot lucra, după o încărcare, pînă la două zile.   Anul trecut, Asus a lansat ceasul inteligent ZenWatch. Conform producătorului, bateria trebuie să ofere o autonomie de pîna la două zile. În practică, însă, autonomia bateriei este suficientă rareori pentru 2 zile și compania a decis să... Mai Mult »

Dell a prezentat tableta ultra-subțire – Venue 8 7000

12 Septembrie 2014

Companiile Intel și Dell au anunțat despre lansarea "celei mai subțiri tablete din lume” – Venue 8 7000. Grosimea carcasei este de doar 6 mm.   Tableta rulează Android, este dotată cu procesor Intel Atom Z3500, ecran OLED de 8,4 inch și tehnologia foto RealSense. Ultima se bazează pe o cameră 3D amplasată pe partea din față a tabletei și va permite refocalizarea imaginilor sau aplicarea selectivă a unor filtre. Modulul poate interpreta gesturile realizate cu... Mai Mult »

MPay – o creștere de 350 % a gradului de utilizare a serviciului, în ultimele 3 luni

08 Septembrie 2014

Principalele avantaje ale plăților electronice sunt viteza și confortul, de care beneficiază toate părțile implicate într-o tranzacție economică. Creșterea gradului de utlizare a serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay nu face decât să confirme acest lucru.   La sfârșitul lunii august a fost depășită cifra de 320 de mii de tranzacții procesate prin Mpay.   În același timp, s-au înregistrat rezultate remarcabile în ceea ce privește... Mai Mult »

Buletinul de identitate electronic, demonstrat la Moldova ICT Summit 2014

14 Mai 2014

În cadrul „Moldova ICT Summit 2014”, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a demonstrat, în premieră, posibilităţile oferite de buletinul de identitate electronic al cetăţeanului Republicii Moldova. Documentul conţine datele cu caracter personal, stocate în cipul încorporat, precum şi elemente de securitate. De avantajele acestuia s-a convins Prim-ministrul Iurie Leancă, care a depus prima cerere pentru perfectarea actului de identitate... Mai Mult »

A fost prezentat un nou tip de conector USB – Type-C

04 Aprilie 2014

A fost prezentat un nou tip de conector USB – Type-C La sfîrșitul anului trecut, USB 3.0 Promoter Group a anunțat despre dezvoltarea unei noi generații de conectori USB – așa-numitul USB Type-C. În această săptămînă, Intel a prezentat un cablu dotat cu noul tip de conectori. Specificațiile tehnice definitive ale standardului vor fi anunțate în luna iulie 2014 și, mai tîrziu, în vînzare vor apărea primele dispozitive cu suport pentru USB... Mai Mult »

Windows 7 își mărește cota de piață mai rapid decît Windows 8

03 Aprilie 2014

În luna martie, sistemului de operare Windows 7 a atins cota de 48,77%, față de 47,31% în luna februarie. În același timp, Windows 8 deține o cotă de 6,41%, cu o lună mai devreme aceasta era de 6,38%. Cota totală a Windows 8.x este 11,3% (în luna februarie - 10,68%).S-a păstrat tendința de reducere a cotei Windows XP. Utilizatorii treptat trec la alte sisteme mai noi, însă cota acestuia este în continuare semnificativă – 27,69%, în luna martie. O lună mai... Mai Mult »

HTC One M8 este aproape imposibil de dezasamblat

28 Martie 2014

Specialiștii de la iFixit au verificat cît de ușor este să dezasamblezi noul HTC One. Rezultatul a fost dezamăgitor – doar două puncte din zece. Acest lucru înseamnă că smartphone-ul este aproape imposibil de reparat, fără a defecta ceva. Pentru comparație: iPhone 5s a primit șase puncte din zece, iar HTC One original – un punct.  Aproape toate componentele One M8 sunt lipite sau sudate între ele și cu carcasa. Cel mai dificil e să înlocuiești bateria.... Mai Mult »

Stiati ca: Capacitatea de gândire, influenţată de culoarea luminii din jur

21 Martie 2014

Expunerea la lumină albastră, verde sau portocalie are impact asupra modului de gândire al oamenilor, influenţându-l fie în bine, fie în rău, informează cotidianul francez Le Figaro.Lumina serveşte nu doar la a vedea clar. Esenţială pentru a face să funcţioneze ceasul biologic al omului, pentru a-l ajuta să nu dormiteze în timpul zilei şi nici să sufere de <<depresii de iarnă>>, lumina este indispensabilă şi pentru executarea corectă a unei sarcini cognitive,... Mai Mult »

Все роботы мира – на лионской “Инноробо”!

21 Martie 2014

"Инноробо”- конгресс, на котором представляются последние достижения робототехники, проводился в Лионе в 4-ый раз.Новейшие технологии и ноу-хау – эта сфера рынка не знает, что такое кризис. Одна из новинок, которая привлекла всеобщее внимание.Рим Си, его придумали... Mai Mult »

Ceasul inteligent Samsung Galaxy Gear 2 va costa 300 de dolari

20 Martie 2014

Samsung a anunțat prețul oficial al ceasului inteligent Galaxy Gear 2. Gadgetul va costa 300 de dolari. De asemenea, se cunoaște și prețul pentru brățara fitness Gear Fit. Prețul recomandat al acesteia este de 200 de dolari.Vă amintim că ceasurile inteligentie Galaxy Gear 2 rulează Tizen OS și au un ecran de 1.63 inch Super AMOLED, cu o rezoluție de 320 × 320 pixeli și procesore dual-core de 1 GHz.Bateria cu o capaciate de 300 mAh este suficientă pentru trei zile de... Mai Mult »

Lenovo a pierdut 16 milioane de dolari din cauza unei erori la indicarea prețului în magazinul online

20 Martie 2014

Compania Lenovo a pierdut 16 milioane dolari din cauza unei erori în pretul indicat pentru noua tableta de 7 inch – S5000. Valoarea ei reală este de 1888 de yuani, sau aproximativ 300 de dolari, dar în magazinele online Lenovo și Jingdong Mall aceasta s-a vîndut cu 999 de yuani (aproximativ 160 de dolari), ce este de aproape de două ori mai ieftin.Vice-președintele Lenovo a spus ca în total au fost făcute 110 mii de comenzi și toți clienții vor putea obține tabletele la... Mai Mult »

LG a anunțat ceasul inteligent G Watch (Video)

19 Martie 2014

Urmînd exemplul companiei Motorola, un ceas inteligent cu Android Wear a fost prezentat și de către compania LG. Acesta este primul astfel de dispozitiv lansat de compania sud-coreeană.Specificațiile exacte ale G Watch nu sunt dezvăluite, pe blog-ul LG este indicat doar că acest ceas este compatibil cu mai multe telefoane inteligente Android. G Watch se activează prin comanda vocală ”OK Google” și va fi disponibil în trimestrul următor.... Mai Mult »

Месть ценой в 300 Гб/с, поразившая Европу

29 Martie 2013

DDoS-атака, начавшаяся как акция протеста против «произвола» антиспамерской организации Spamhaus, переросла в методичный обстрел всех линий ее обороны из тяжелых орудий. Возрастающая волна паразитного трафика докатилась до верхних магистралей сетевой иерархии, забив многие... Mai Mult »

Înapoi
Accesati Zakusi.net